Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 septembrie 2015

Gem de fructe : prune, mere, struguri, pere si mirodenii





































1 kg struguri hamburg
1 kg prune brumarii
1 kg mere acre
doua pere
10 linguri de zahar
1 steluta de anason
4 cuisoare
1 vf cutit cardamon
1 lgt praf de mirodenii
1 lingura coniac
zeama de lamaie

Strugurii se dau prin sita si se indeparteaza coaja si semintele. Celelalte fructe se curata si se taie dupa preferinta.Asezam un rand de fructe si unul de zahar si deasupra zeama de lamaie. A doua zi punem pe foc impreuna cu mirodeniile si lasam pana se leaga. Punem o lingurita de gem la congelator sa vedem consistenta si sa gustam. Cand este gata punem coniacul cu stingem focul. Punem gemul fierbinte in borcane si le intoarcem cu gura in jos.  Eu nu folosesc conservant si nici foarte mult zahar daca gemul se leaga, este pacat sa stricam bunatate de gem.








Niciun comentariu: