Ingrediente :
1 kg peste
100 g ceapa rosie
100 ml ulei de masline
600 g rosii
70 ml vin alb sec
Putina faina ( facultativ)
½ legatura verdeata
50 g pasta concentrat de tomate
Cateva foi de dafin
Boia dulce
Un praf de curry
Cimbru
Piper
Condimente pentru peste
Cateva felii de lamaie
Cativa catei de usturoi
Mod de preparare :
Pestele se eviscereaza, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute apoi se decojesc.Ceapa taiata rondele sau julien se caleste in ulei incins, se adauga rosiile mixate, foile de dafin si condimentele. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga si pasta de tomate.(cine doreste poate adauga putina faina la sos). Dupa ce scade si se formeaza un sos mai gros se pun si feliile de lamaie. Se aseaza pestele intr-o tava adanca, se pune usturoiul tocat si deasupra se varsa sosul de rosii. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute si spre sfarsit se adauga si vinul. Se serveste cu patrunjel verde si binenteles un pahar de vin alb.
1 kg peste
100 g ceapa rosie
100 ml ulei de masline
600 g rosii
70 ml vin alb sec
Putina faina ( facultativ)
½ legatura verdeata
50 g pasta concentrat de tomate
Cateva foi de dafin
Boia dulce
Un praf de curry
Cimbru
Piper
Condimente pentru peste
Cateva felii de lamaie
Cativa catei de usturoi
Mod de preparare :
Pestele se eviscereaza, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute apoi se decojesc.Ceapa taiata rondele sau julien se caleste in ulei incins, se adauga rosiile mixate, foile de dafin si condimentele. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga si pasta de tomate.(cine doreste poate adauga putina faina la sos). Dupa ce scade si se formeaza un sos mai gros se pun si feliile de lamaie. Se aseaza pestele intr-o tava adanca, se pune usturoiul tocat si deasupra se varsa sosul de rosii. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute si spre sfarsit se adauga si vinul. Se serveste cu patrunjel verde si binenteles un pahar de vin alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu