Nemaipomenita aceasta reteta, este luata din revista click pofta buna din care am facut multe retete ce s-au dovedit a fi reusite. Aluatul este bun, fraged si pesmetul ii da o nota aparte.
Aperitiv cu ciuperci
Ingrediente:
Aluat:
200 gr faina
25 gr unt
150 ml apa foarte rece, de la frigider
un praf de sare
Umplutura:
700 gr ciuperci
250 gr carne tocata de porc
2 cepe mari
Ulei de masline
Busuioc
2 oua
150 gr cascaval tare
Patrunjel
Sare
Piper
2-3 linguri pasta de tomate
Boia
curry
Ingrediente:
Aluat:
200 gr faina
25 gr unt
150 ml apa foarte rece, de la frigider
un praf de sare
Umplutura:
700 gr ciuperci
250 gr carne tocata de porc
2 cepe mari
Ulei de masline
Busuioc
2 oua
150 gr cascaval tare
Patrunjel
Sare
Piper
2-3 linguri pasta de tomate
Boia
curry
Mod de preparare:
Faina se cerne pe o planseta, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi dupa care se amesteca cu degetele pana se face un aluat nisipos. Se face o gaura in mijloc, se adauga apa si se formeaza aluatul. Se pune in folie alimentara si se da la frigider 30 minute. Ceapa toccata se caleste, adaugam ½ din cantitatea de ciuperci tocate, sare, boia, condimente, curry, piper si calim bine dupa care punem restul de ciuperci, carnea, adaugam pasta de rosii si lasam sa scada bine. Adaugam patrunjel tocat si busuioc si lasam sa se raceasca. Aluatul se imparte in doua. Tapetam o tava mai mica cu unt si pesmet, intindem prima foaie si o asezam in tava, punem compozitia si deasupra cealalta foaie de aluat. Se unge cu oul batut amestecat cu cascavalul ras si se da la cuptor sa se rumeneasca.Puteti aseza cateva felii de ciuperci deasupra si "snurulete" din aluat pe margini.
Faina se cerne pe o planseta, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi dupa care se amesteca cu degetele pana se face un aluat nisipos. Se face o gaura in mijloc, se adauga apa si se formeaza aluatul. Se pune in folie alimentara si se da la frigider 30 minute. Ceapa toccata se caleste, adaugam ½ din cantitatea de ciuperci tocate, sare, boia, condimente, curry, piper si calim bine dupa care punem restul de ciuperci, carnea, adaugam pasta de rosii si lasam sa scada bine. Adaugam patrunjel tocat si busuioc si lasam sa se raceasca. Aluatul se imparte in doua. Tapetam o tava mai mica cu unt si pesmet, intindem prima foaie si o asezam in tava, punem compozitia si deasupra cealalta foaie de aluat. Se unge cu oul batut amestecat cu cascavalul ras si se da la cuptor sa se rumeneasca.Puteti aseza cateva felii de ciuperci deasupra si "snurulete" din aluat pe margini.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu