Ingrediente:
1 kg ciuperci mai mici
1 legatura de patrunjel
2 cepe
Boia dulce
1 capatana de usturoi
Sare
Piper
Vegeta
Pasta de tomate
Ulei de masline
Mod de preparare:
Ciupercile nu se curata niciodata, doar se spala bine de pamant sub un jet de apa rece si apoi se lasa la scurs. Se taie ceapa marunt, palariile si cozile ciupercilor le tocam putin mai mare iar usturoiul il taiem felii. Calim ceapa si usturoiul in uleiul incalzit, adaugam treptat din ciuperci, calim bine si adaugam cealalta parte de ciuperci, punem boia, sare si piper. Acoperim cu un capac sa se inmoaie si apoi adaugam pasta de rosii concentrata si patrunjel. Secretul acestui fel de mancare este acela ca nu trebuie folosita apa, ciupercile au suficienta si astfel se va pastra gustul deosebit. Se da la cuptor la foc mic sa mai scada. Pentru a nu se lipi de fundul cratitei mestecati mai des in mancare. Se serveste atat calda cat si rece cu mamaliguta si patrunjel.
3 comentarii:
Arata foarte bine. Am sa incerc reteta chiar azi. Multumesc.
Arata foarte bine. Voi incerca reteta chiar azi. Multumesc :)
Arata foarte bine. Multumesc:)
Trimiteți un comentariu