3 kg ardei capia rosii
2 kg gogosari
500 ml ulei
1 morcov
2-3 cepe
5 linguri sare grunjoasa pentru muraturi (1 lg sare la 1 kg ardei)
Ceapa se da prin masina de tocat dupa care urmeaza ardeii si gogosarii care au fost spalati, curatati de seminte si taiati bucati. Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa la calit si dupa cateva minute urmeaza morcovul ras prin razatoarea mica. Puneti oala pe o tabla pentru a nu se prinde pasta. Se adauga ardeii macinati si pe la jumatatea fierberii se adauga sarea. Se poate aromatiza cu busuioc proaspat, patrunjel sau frunze de telina, eu am pus busuioc dat prin masina. Se tine vreo 2 ore in functie de cat de gros vreti sa iasa. Se pune in borcane sterilizate, se dau vreo 10-15 minute la cuptor sa prinda o crusta deasupra dupa care se pun capacele si se mai da la cuptor sau se fierbe la bain marie. Se pun la cald pana a doua zi cand se eticheteaza. Sa nu ramana pic de seminte printre ardei sa nu existe riscul de a fermenta. Este foarte bun la orice, mancaruri, ciorbite, tocanite si paste. Daca doriti puteti folosi vreo 300 ml ulei sa nu iasa asa de gras. De preferat a se folosi la mancaruri fara calire ca deja are ulei si apoi devine prea grasa mancarea. Ii da un gust si o culoare deosebita mancarii. Attentie la sare, sarati doar daca mai este nevoie.
RETETA PROPRIE
RETETA PROPRIE
Un comentariu:
mama ce frumusete!!! ah esti o talentata. sincer as da toti banii castigati la partidele de analiza sportiva pentru o sotie care sa poata gati asmenea delicii doar pentru mine)
Trimiteți un comentariu