Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea
arome concentrate pentru un chec bogat in ciocolata servit la o cescuta de cafea, minunat
Ingrediente:
200 gr faina
100 gr zahar
2 linguri cacao nemteasca
1 lingurita potrivita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
90 gr unt
2 oua
150 gr lapte cantarit ca si greutate
2 oua mari
90 gr ciocolata neagra amaruie 70% cacao
1 fiola esenta vanilie
un praf de cardamon-1 vf cutit
un praf de scortisoara
1 lingurita esenta cafea
cateva bucatele ghimbir confiat taiat foarte fin
1 mana stafide
esenta rom
cognac
1 mana nuca macinata
1 lingurita coaja portocale
1 lingurita coaja lamaie
Mod de preparare:
Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca mai marunt. Faina se cerne o data si se amesteca cu ingredientele uscate (cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul, nuca, ciocolata taiata cuburi mici, ghimbirul tocat si condimentele). Peste oua se adauga compozitia de lapte si unt impreuna cu coaja de citrice si se mixeaza. La sfarsit adaugam faina in transe si amestecam usor de jos in sus. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac dupa care se pun in compozitia finala cu tot cu lichid.
facebook
Un comentariu:
La multi ani Simona,felicitari pentru blog,imi plac mult retetele si fotografiile tale.Astept noi postari gustoase insotite de stilul personal.Te sarut si astept revenirea ta in forta dupa sarbatori.
Trimiteți un comentariu