Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 mai 2013

Placinta cu branza aromata

















Cea mai buna compozitie de pasca si placinta cu branza, amestec de branza sarata si dulce....trebuie sa mai fac compozitia de Paste cu aluat de la alta reteta

1 kg branza de oaie sfaramata
1 kg branza de vaci
400 gr smantana grasa
8-10 oua
zeama de lamaie
300 gr zahar
coaja de lamaie si portocale cate o lingurita
un pachet foi de placinta
4 linguri gris
300 gr de stafide, un castronel
esenta de rom
coniac
zahar vanilat sau esenta

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si apoi se amesteca bine cu cea de vaci si smantana. Avem nevoie de smantana grasa pentru ca branza este uscata mai ales ca am folosit branza 0% grasime. Hidratam stafidele in rom si coniac pentru 40 de minute. Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Adaugi treptat zaharul, siropul de la stafidele hidratate, vanilia si coaja de citrice. Pui ouale si grisul la branza si amesteci usor. Compozitia se gusta si se   potriveste de zahar si arome dupa preferinta, daca nu e destul de dulce mai adaugati putin zahar si amestecati. Va rezulta un aluat mai gros. Daca branza e prea uscata mai adaugi smantana iar daca e prea lichida mai adaugi gris. Tapetam o tava, asezam jumate din foile unse cu ulei, margarina sau unt topit dupa care punem compozitia cu polonicul amestecand bine la fund. Asezam peste tot stafidele peste branza sau le punem de la inceput in amestec. Punem restul de foi, le intepam si eventual le ungem cu  galbenus amestecat cu ulei. Eu am uns foile si cu apa calda ca sa nu crape insa cel mai bine dupa ce am inchis focul si am scos placinta o acoperim cu folie alimentara si deasupra asezam un prosop umed. Dam la cuptor pentru 50-60 de minute pana se rumeneste. O solutie si mai buna pentru ca foile sa nu se usuce: imediat ce am scos placinta o acoperim cu folie alimentara si deasupra asezam un prosop de bucatarie. A iesit foarte multa compozitie insa mie imi place cu multa branza. A doua oara am folosit tava de la aragaz si inca una mica pentru restul de compozitie. Am facut si pasca fara aluat din aceleasi cantitati. Am varzat amestecul de branza in forma de tort cu  unt si gris. Puteti face cu 1/2 compozitie o placinta si cu cealalta pasca. Este o minunatie de pasca. Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar. Daca va plac foile crocante de deasupra dupa ce scoateti placinta o lasati neacoperita, daca insa va plac foile moi atunci acoperiti-o de cum ati scos-o cu folie alimentara si pe deasupra cu un prosop.

Niciun comentariu: