Recomandare pentru iubitorii de ciocolata, o combinatie de arome: ghimbir, cardamon,ciocolata si coniac. O minunatie de ciocolatoasa, e mult mai buna rece de la frigider. O puteti inbunatati dupa plac cu scortisoara, cuisoare sau chiar goji sau merisoare.O minunatie de ciocolatoasa, e mult mai buna rece de la frigider
Ingrediente:
100 gr ciocolata neagra 70% cacao
4 oua
100 gr zahar pudra
1 lingurita cu varf cacao de buna calitate
un praf de cardamon
2 maini zdravene de nuca
2 maini de stafide
cateva bucatele ghimbir confiat
200 gr unt gras
esenta de rom si coniac cat sa copere cu 1-2 degete stafidele
esenta vanilie
cateva lingurite expresso
2 linguri potrivite faina, aproximativ 50 gr
1 lingurita coaja de portocale
1 lingurita coaja lamaie
Mod de preparare:
Se topeste untul impreuna cu ciocolata rupta bucati la cutorul cu microunde. Se introduce pentru 40 secunde-1 minut dupa care se scoate, se amesteca in bol si se repeta operatiunea pana cand devine lichid. Stafidele impreuna cu ghimbirul tocat marunt se hidrateaza in rom si coniac pentru 40 de minute dupa care se pune siropul rezultat peste untul si ciocolata racite. Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu putina zeama de lamaie si coaja de citrice la o viteza mica pentru cateva minute dupa care se mareste viteza. Cand au devenit spumoase punem zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, cacaoa cernuta, cardamonul si nuca putin rumenita si taiata bucati. Stafidele le punem in ciocolata, ouale peste ciocolata si omogenizam usor adaugand treptat cate doua linguri de faina amestecata cu cacao. Punem compozitia intr-o tava mai mica tapetata si dam la cuptorul incins pentru 50-60 minute la foc potrivit. Nu deschidem cuptorul in primele 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca pe margine este facut si in mijloc moale inchidem focul si mai lasam 5 minute cu usa cuptorului intredeschisa. Interiorul va fi moale si cremos iar exteriorul putin crocant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu