Grozav de gustoase ce sa mai zic, se vede din poze
1 ceapa mare rosie
1 ceapa alba
2 catei de usturoi zdrobiti optional
1 pastarnac sau patrunjel ras prin razatoarea mare
1 morcov mare ras fin
700-800 gr ciuperci tocate marunt
1 legatura de marar
1 cescuta de orez
cateva linguri pasta de rosii
cimbru uscat
marar uscat
foi de dafin
piper boabe
1-2 lgt boia dulce
1 lgt curry
vegeta
bors
varza murata
putina zeama de varza
Calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul, adaugam morcovul, orezul iar la sfarsit albitura , putin marar, curry si boia. Separat calim ciupercile in putin ulei de masline si le lasam sa scada zeama pe jumatate. Adaugam ciupercile la orez, vegeta, bulion dupa gust si mai calim putin.O alta varianta este ca dupa ce orezul a absorbit tot lichidul sa aruncati ciupercile la calit peste orez si nu separat si sa le lasati pana scade toata zeama. Infasuram sarmalele (mi-au iesit aproximativ 30). Asezam in oala un rand de varza taiata fideluta, sarmale, cimbru, foi de dafin, boabe de piper, marar si deasupra invelim sarmalele cu foi de varza. Facem un sos din bors, bulion, zeama de varza, restul de marar, putin ulei si apa fiarta. Adaugam zeama fierbinte peste sarmale si dam la cuptor. Sunt minunate
Minunate, se topesc in gura, sarmalele de post se pot face in diferite feluri, cu ce compozitie va trece prin cap si imbracate in foi de varza, stevie, loboda sau altele
1 kg ciuperci
5 legaturi de stevie
2 cepe uscate
1 morcov
2 fire ceapa verde
cozile de la 1 legatura ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
2 cescute orez
piper
foi de dafin
cimbru
1 l bors
pasta de rosii
ulei de masline
condimente pentru sarmale
curry
boia
Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata. Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama. Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare. Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea. Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti. Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, sarmale, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi. Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta, Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Nu se tin foarte mult la cuptor ca sa nu se faca praf.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu