Varianta I cu maioneza si usturoi :
500 gr ciuperci proaspete sau conservate
1 ceapa
sare
1 vanata coapta
3 linguri maioneza
Ciupercile se fierb in apa si condimente iar ceapa si vinata scursa se toaca si ele. Daca aveti ciuperci la borcan se folosesc direct.Ciupercile se taie potrivit iar ceapa se caleste separat. Se amesteca toate ingredientele si se potriveste de sare.
O alta reteta : folositi usturoi pisat in loc de ceapa si fecati vinetele cu maioneza. Ca sa fie mai usoara pentru bila puteti adauga un dovlecel fiert pasat.
Varianta II :
Nimeni nu face maioneza ca a mea de buna
Vinete cate vreti
Ulei
Ceapa
2 oua
Sare
Vegeta
Lamaie, mustar
Rosii, patrunjel pt ornat
Vinetele sa le luati cat mai negre, sa fie coapte, nici prea mici dar nici mari. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Se toaca bine cu tocatorul de vinete. Ceapa se toaca foarte marunt la cutit apoi cu ajutorul unui cutit mare se marunteste. Facem maioneza.
Dupa ce ati pus maioneza peste vinete adaugati sare si vegeta si amestecati bine cu mixerul sa iasa cremoase si bune. Dupa ce puneti maioneza, in functie de cata doriti mai adaugati ulei cate putin ca altfel se intareste prea mult dupa ce se racesc, nu e suficienta maioneza. Urmeaza si ceapa. Salata e buna si fara maioneza dar nu la fel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu