200 ml iaur gras
2 oua
100 ml ulei din samburi de struguri
1 lgt esenta de vanilie
1 lgt esenta de rom
2 lgt zeama de lamaie
1 lgt coaja portocale
1 lgt coaja lamaie
2 lg cu vf de cacao
180 gr faina
1 lgt pf de copt
1 vf cutit praf de ghimbir macinat
un praf de sare
200 gr zahar
o ciocolata neagra
facultativ un paharut cu zmeura si unul cu mure
ingrediente pentru 12 bucati
Ouale si zaharul se bat spuma, adaugam uleiul si apoi iaurtul. Se cerne faina impreuna cu celelalte ingrediente uscate. Le adaugam in aluat si apoi urmeaza ciocolata cubulete. Incingem cuptorul la 180 de grade, se umplu formele pe jumatate, se pun fructe la mijloc si apoi iar aluat. Se dau 20 minute la cuptor, se face testul cu scobitoarea si daca sunt gata pe margine le scoatem. Chiar daca in mijloc nu s-au facut si pe margine sunt gata nu le mai tinem pentru ca se vor intari, briosele trebuie sa fie moi si pufoase nu uscate.Toate ingredientele se lasa la temperatura camerei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu