Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 octombrie 2014

Pasta de fasole

Le laşi să fiarbă bine bine. La final scurgi apa şi mai lasi putin sa se raceasca, dupa care gasesti o modalitate sa le zdrobeşti – fie le dai prin masina de carne, fie in blender, fie cu furculiţa, numai că aşa mai rămân cojite, dar nu e bai. Dupa ce le zdrobeşti, le amesteci cu sare, ulei, puţină zeamă de lămâie dacă îţi place, poţi pune şi puţină verdeaţă tocată, după preferinţe şi faci o cremă tartinabilă. Oricum depinde de tine, crema poţi să o combini cu tot felul de chestii, de exemplu mai poţi adăuga smantana, mustar, puţin sos de rosii, în funcţie de ce ai şi de ce iti place in general.
Servim cu paine prajita

  • 3 linguri ulei de masline (nu extravirgin)
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 3 catei de usturoi mari, tocati marunt sau dati prin razatoare
  • 400 gr fasole rosie, din conserva
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • sare si piper negru, proaspat macinat
  • 1 lime, coaja si zeama

  • Mod de preparare
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti in el ceapa si usturoiul pana se inmoaie si devin aurii.

Adaugati boabele de fasole cu tot cu zeama din conserva, precum si pasta de tomate si condimentele.
Amestecati pe foc cateva minute.

Adaugati zeama de lime in amestecul de fasole.
Luati tigaia de pe foc si, dupa ce se mai raceste putin, dati amestecul prin robotul de bucatarie, pana devine piure, cu mici cocoloase.

Dupa ce se raceste, serviti in mici boluri individuale si presarati pe deasupra coaja de lime rasa.

Niciun comentariu: