Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 februarie 2015

Budinca de gris















O budinca bunicica si racoritoare.

blatul:

1 cescuta de gris (aproximativ 140 gr)
100 gr zahar
1 lgt coaja lamaie
1 lgt coaja portocale
putina zeama de lamaie
5 oua

siropul:

200 gr zahar
750 ml lapte
1 lgt coaja portocala
1 lgt coaja lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o forma teflonata si dam la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute. Separat se fierbe laptele cu zaharul, coaja de citrice si vanilia. Se scoate budinca, se lasa un pic sa se racoreasca si se pune laptele fierbinte cate putin pana absoarbe lichidul. Servim rece.

Niciun comentariu: