Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 februarie 2015

Cheesecake cu ciocolata
























O minunatie de cheesecake,, racoros si crema este fina si delicata, sursa: retete draga mea prietena

Blatul:

300 gr biscuiti digestivi
80-100 grame unt
putin unt pentru uns

Crema:

400 grame smantana grasa 20 % sau iaurt pilos foarte gras
400 grame crema de branza philadelphia light, fara sare
200 grame ciocolata neagra 70 % cacao
1 lingura plina de cacao
100 grame zahar

3 oua
zeama de la o lamaie mica
1 lingura de faina
1 lingurita vanilie

De preferat  branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi. Eu am pus doua pachete cu aroma de scortisoara si restul simpli. I-am macinat la robot dupa care i-am amestecat cu untul topit si racit. Daca nu sunt foarte dulci puteti adauga putin zahar. Se unge baza si peretii formei cu unt dupa care se tapeteaza cu biscuitii. Presam cu fundul unui pahar ca sa fixam blatul mai bine. Putem imbraca doar fundul nu si peretii formei.Scoatem ingredientele din timp sa ajunga la temperatura camerei. Branza se amesteca putin cu o spatula nu cu mixerul. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand au devenit spuma adaugam vanilia si zaharul treptat. Eu am folosit suc de portocale si a iesit foarte bun. Ciocolata rupta bucati se topeste pentru cateva minute la microunde si se lasa sa se raceasca. Adaugam pe rand ciocolata, cacaoa cernuta si smantana dupa care mixam bine. Acum adaugam faina cernuta si crema de branza si amestecam usor cu spatula, nu mai folosim mixerul. Varsam compozitia peste biscuiti si dam la cuptorul incalzit la foc mic pentru 30 minute la 180 de grade. Mai bine se tine la temperatura mica pentru timp mai indelungat, eu am tinut-o vreo ora. Este gata cand marginile sunt ferme si mijlocul inca tremura ca o piftie, puteti face si testul cu scobitoarea, cand scoatem scobitoarea curata de pe margine e gata, chiar daca la mijloc nu e facuta inca. Se mai poate tine la cuptor  cu usa intredeschisa dupa ce am inchis focul.

Tipsuri pentru un cheesecake perfect:

-se face in forma detasabila ca sa nu se rupa cand il scoatem
-folositi si hartie de copt
-se tine peste noapte la frigider dupa care se taie
-pentru cheesecaul simplu folositi toppinguri acrisoare din fructe de padure, gem sau mere caramelizate
-se tine la foc mic pentru mai mult timp
-nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute
-bateti cu mixerul doar ouale, branza se amesteca cu lingura

Niciun comentariu: