2 portocale potrivite
1 l lapte
300 gr zahar
1 plic zahar vanilie
6 oua de tara
putina zeama de lamaie
Portocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si coaja rasa. Cand a ajuns la punctul de fierbere se strecoara prin tifon ca sa ramana coaja. Ouale lasate la temperatura camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie apoi turnam in ploaie 150 gr de zahar si mixam pana se dizolva. Se toarna laptele caldut peste oua si amestecam usor. Punem lichidul in forme antiadezive unse cu unt, se aseaza formele intr-o tava incapatoare si adaugam apa in tava cat sa ajunga la jumatatea formelor. Dam la cuptorul incalzit pentru 20-30 minute la 180 de grade. Coaja de la cealalta portocala se opareste 2 minute in 100 ml de apa scoatem coaja si punem sucul de portocale si zaharul ramas (150 gr) peste apa. Fierbem 5 minute si lasam la racit. Putem face si testul cu scobitoarea la flan scoatem formele si cand s-a racit dam cu lama cutitului pe margine ca sa desprindem compozitia. Rasturnam in farfurii si insiropam cu sucul de portocale si zahar. Se serveste rece.Siropul iese putin amarui de la coaja de portocale dar nu foarte rau. Se poate servi si fara sirop iar daca va place putin mai dulce vom adauga mai mult zahar la budinca, vreo 200 grame.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu