Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 martie 2015

Mucenici muntenesti















Rezultatul este grozav se fac pe 9 martie

200 gr mucenici
2 l apa fiarta
un praf de sare
1-2 bete scortisoara
1 steluta de anason
1 lgt coaja de portocala
1 lgt coaja de lamaie
scortisoara pudra dupa gust
2 linguri de faina
150 gr zahar
200 gr nuca putin rumenita la cuptor
zahar vanilat
esenta de vanilie si rom

Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se zdrobeste ca sa ramana si bucatele mai mari. Punem apa la fiert cu un praf de sare, anasonul si betisoarele de scortisoara. Cand ajunge la punctul de fierbere dizolvam faina in putin apa calda si-o punem in oala dupa care omogenizam compozitia. Eu procedez asa pentru ca-mi place sa fie mai legata. Cand fierbe apa adaugam zaharul vanilat si  mucenicii mestecand mereu sa nu se prinda. Acoperim si lasam la foc mic pana se fierb mucenicii. Se incearca mucenicii si cand sunt gata adaugam zaharul coaja de citrice esentele si trei sferturi din nuca. Daca vreti sa nu iasa apa inchisa la culoare inchideti focul imediat ce ati adaugat nuca si lasati acoperit sa se infuzeze. Mie imi place sa le mai fierb putin impreuna sa se inbine gusturile.Potrivim de mirodenii daca mai este cazul. Servim mucenicii reci cu restul de nuca in farfurie. Eu folosesc la prajituri doar nuca prajita, da alt gust produsului final. 

Niciun comentariu: