Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 mai 2015

Cartofi noi cu marar, usturoi si rozmarin























o minunatie, mananci pana pocnesti nu alta

Varianta I

1 kg de cartofi noi
1 legatura de marar proaspat
2-3 ramurele de rozmarin facultativ
vegeta, piper, condimente : 1 lgt curry, 1 lgt boia dulce, 1/3 lgt curcuma
3-4 lg ulei de masline
50 grame unt

salata de varza: tocam fideluta varza, asezam un rand de varza cu 1/2 din mararul tocat, vegeta si otet, amestecam bine si presam putin sa iasa apa, punem restul de varza, marar, ceapa verde tocata, patrunjel, marar, putin leustean si sare, amestecam si la sfarsit adaugam ulei de masline.

Cartofii necuratati de coaja se pun intr-un castron cu apa, se lasa putin la inmuiat, se spala foarte bine cu ajutorul unui burete de bucatarie nefolosit dupa care se sterg cu o carpa. Daca aveti cartofi mai mari se taie in jumatati, eu am luat din aceia mai micuti pe care i-am intepat din loc in loc sa se patrunda mai repede. Se aseaza cartofii intr-o tava, eu am tapetat-o cu hartie de copt si se pune peste ei rozamarinul tocat, condimentele, uleiul si sarea. Amestecam bine sa intre condimentele in ei. Daca aveti jumatati se pun cu partea taiata in jos. Se dau la cuptor pentru 45-60 de minute la 200 de grade. Eu i-am acoperit pentru 30-40 de minute dupa care am scos folia si i-am mai lasat 20-30 minute sa se rumeneasca frumos. Verificam cartofii daca sunt copti, ii scoatem de la cuptor si punem peste ei untul taiat bucati si mararul tocat. Amestecam bine si servim cu peste si salata. Eu ii mai fac cu maioneza de usturoi pe care o adaug dupa ce-i scot din cuptor.Puteti sa-i serviti si cu branza rasa. Se mai pot fierbe inainte de a-i da la cuptor in apa cu sare pt 15 minute sau se dau la cuptor cu o cana de apa pe fundul vasului insa nu vor mai avea gustul acela minunat.Se mai pot fierbe cartofii dupa care se trag la tigaie cu ulei de masline, usturoi maruntit si marar. Cel mai bine se fierb mai intai pe jumatate apoi se dau la cuptor pt ca asa sunt prea seci

Varianta II, cartofi la ceaun

Cartofii mici se spala si se sterg fara a-i curata de coaja. Se pun in ciaun cu ulei si cand devin aurii se adauga un fir de usturoi verde tocat. Se mai lasa putin apoi se scot si se pune sare si marar.

Niciun comentariu: