Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 mai 2015

Gem de portocale cu aroma de coniac

















4 portocale mari (1 kg 300 gr cu tot cu coaja)
coaja unei portocale (optional)
200-250 gr zahar
1 lamaie mica
un strop de coniac

Rezultatul este chiar neasteptat, potrivit pentru iubitorii gustului de portocale, putin amarui dar nu exagerat si nu foarte dulce, asa cum imi place mie

Spalam fructele cu apa si bicarbonat alimentar. Curatam portocalele de coaja si pielita alba de deasupra, le taiem cubulete de 1 cm, inlaturam samburii, adaugam zaharul, 1 lg de coniac si zeama de lamaie, amestecam si lasam 1-2 ore la macerat. Coaja unei lamai se curata de partea alba,, se toaca in cubulete cat mai mici si se pune peste portocale. Fierbem pana se leaga si spre sfarsit adaugam si coniacul. Facem proba incercand o picatura intr-un paharcu apa. Cine doreste poate lasa coaja de portocale bucati mai mari pe care sa o inlature la sfarsit. O alta idee grozava este de a conbina grapefruitul cu portocala sau mai multe citrice la un loc.

Niciun comentariu: