Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 mai 2015

Tocanita de porc cu marar si garnitura de orez basmati

 







Mancarica cu carne :

1 kg carne de porc pentru lucru
1 morcov
1 legatura de marar
1 capia
2 fire ceapa verde
1 lgt curry
1 lgt boia dulce
1 vf cutit boia iute
1 conserva de rosii
pasta de tomate

Calim partea alba a cepei tocate, adaugam pe rand capia taiat si morcovul ras fin. Urmeaza carnea, condimentele si ceapa verde. Stingem cu apa cat sa acopere carnea si lasam sa scada. Cand a fiert carnea adaugam marar, bulion, sare si rosii. Dam la cuptor sa scada si servim cu garnitura de orez.

Orez basmati la steamer:

270 gr orez basmati
400 ml apa
1 lgt vegeta
sare
1 lgt curry
1 vf lgt curcuma

Se spala orezul in sita, se pune in vasul special impreuna cu apa si condimentele. Asezam vasul in steamer dupa ce am pus apa si in aparat. Se lasa vreo 30 de minte si cand e gata se amesteca cu o furculita dupa care adauga un cub de unt si putin ulei de masline, amestecam din nou si e gata. Daca servim cu ceva mai usor mai putem adauga niste branza rasa.

Niciun comentariu: