200 gr paste fundițe
2-3 lg branza rasa
2-3 lg pasta de rosii
3 catei de usturoi
1 cutie ciuperci feliate
2 rosii mari
1 ceapa mare
1 ardei capia
1/2 morcov
1/2 albitura
1/2 telina
Patrunjel
Fze de telina
1 lgt zahar
1/2 cutie rosii
Boabe piper
Boabe coriandru
1 lgt curry
1 lgt boia
Un praf de chilii
Ienibahar pulbere
Foi de dafin
Busuioc
Grozave, ca toate rețetele cu paste
Macinam impreuna ceapa și usturoiul la robot apoi ardeiul cu morcovul si radacinoasele. Intre timp punem 2 l de apa rece cu sare, foi de dafin, piper, putin ardei iute macinat si coriandru. Cand clocoteste punem pastele si amestecam mereu pana se gatesc al dente. Calim ceapa bine după care adaugam legumele. Punem cateva polonice din apa de fiert a pastelor, condimente, rosiile măcinate, zaharul pt aciditate, o parte din verdeata, busuioc și bulion. Cand au fiert legumele punem ciupercile. Gustam și potrivim de sare dar nu ft mult ca urmează branza. Cand e gata sosul adaugam pastele scurse si le mai lasam pe foc cateva minute sa se împrietenească. Amestecam usor sa nu se zdrobească pastele și stingem focul. Punem verdeata si branza dupa gust. Amestecam din nou să se topeasca branza si lasam neacoperit. Poate o sa spuneți ca sunt multe rosii, puteți adapta reteta în funcție de gust, mie îmi place sosul rosu iar rosiile nu mai sunt ce-au fost odată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu