Delicioasa, asa bogata în gusturi ca nu-i mai trebuie carne
O cescuta orez cu bob rotund
1 lg pasta de ardei capia conservat
2 maini masline kalamata
Supa de carne sau legume
Cateva frunze de telina
1 legatura patrunjel
Condimente dupa gust
1 lingura pasta de tomate
1 ardei iute feliat rondele
1 ardei capia rosu
1 ardei capia verde
4 catei de usturoi
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 morcov
1 albitura
4 rosii
Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa tocata, ardeiul iute și maslinele. Urmeaza ardeiul cubulete si orezul nespalat ca sa rezulte un pilaf legat și cremos. Adaugam radacinoasele care au fost date prin razatoarea mare și calim in continuare. Separat am pus la fiert intr-o craticioara apa cu foi de dafin, piper, vegeta si legume : morcov, ceapa, ardei si ce mai aveți prin frigider. Punem supa fierbinte peste orezul calit și lasam sa fiarba descoperit. Pe masura ce scade apa mai adaugam. Cand a fiert orezul punem o parte din verdeata tocata, bulionul și rosiile cubulete. Amestecam pilaful mai mult prin mișcarea oalei pentru a nu zdrobi orezul si adaugam pasta de capia, 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry și 1 vf curcuma. Mai lasam vreo 15 minute pana fierb rosiile, potrivim de sare, stingem focul si adaugam restul de patrunjel. Nu punem capac, procesul de fierbere continua pana la racire și vrem sa iasa mai apos nu uscat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu