Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 octombrie 2016

Ardei iuti cu legume și mirodenii


















































































Minunați, ardeii își împrumută gustul legumelor

1 kg ardei iuti românești și bulgărești
telina radacina și frunze
gogosari sau ardei gras taiat julienei
ceapa taiata rondele
pastarnac și pătrunjel radacina
morcovi felii
conopida daca aveti
hrean ras fin sau bucati
frunze de vișin uscate
marar uscat
cimbru
leuștean uscat
busuioc uscat
cate 1 lgt condimente pentru muraturi de la fuks la un borcan de 400 care contin : boabe de mustar, semințe de marar, piper, coriandru, ienupar, cuisoare, dafin, chilli, ienibahar

Compozitia lichida : 500 ml otet de 9° topoloveni, 1 l apa, 5 linguri de zahar, 1 lg si 1/2 sare neiodata pt muraturi sau 1 lg cu vf

Asezam pe fundul borcanelor : mirodenii, hrean ras, frunze de telina, condimente de la fuks, verdețurile uscate, ardeii fără codite, legume printre, deasupra iar hrean, fze de telina. Punem la fiert apa cu otetul, zaharul și sarea, amestecam sa se dizolve. Dupa ce a fiert 5 minute punem calduta spre fierbinte peste ardei. Capacim și lasam la cald pana a doua zi. Sunt gata peste o luna. Daca nu avem condimente fuks : punem la fiec borcan de 800 pe fund legume, piper boabe, foi dafin, 1 cuisoare, ienibahar, coriandru, cateva boabe piper, fze telina, 1 lgt boabe mustar, hrean taiat sau ras fin, apoi punem ardeii, iar legume printre si deasupra, tije de marar uscat deasupra sa nu se ridice ardeii, hrean, inca 1 lgt boabe mustar, marar uscat cat luam cu degetele, cimbru, leustean uscat, fze de visin, busuioc uscat.

Niciun comentariu: