Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 decembrie 2016

Vin fiert


















Coniac grecesc aromat




Reteta clasica : 

1 l de vin rosu,
2-3 cuisoare, 
cateva bucatele anason stelat,
1 baton scortisoara, 
cateva bucatele mere cu tot cu coaja, 
coaja de lamaie, 
1 bucata de portocala si coaja de portocala
1-2 lg zahar daca e cazul

Budureasca rosu : ( Cabernet Sauvignon clasic si Feteasca Neagra clasic, feteasxa neagra  e mai buna , Merlot nu, budureasca clasic fume nu

Budureasca alb : ( doar fume clasic), Fort Silvan (toate dar cel mai mult cel rose doc crisana 2015),

Pelin Frizante de urlati alb dar rose si mai bun, usor acidulat, nu l confunda cu domeniile dealu mare vezi poza mea de la dorada cu athos

Fort Silvan super : cel rose dar si alb traminer si risling vezi site wfortsilivan.ro

Casa Panciu : frizzante rose si frizzante alb, panciu riserva rose fara adaos de sulfiti, domeniile panciu podgorie domneasca feteasca neagra

Ceptura : Astrum cervi de ceptura feteasca neagra

Vin alb fiert : pentru prima oara am încercat sa fierb vin alb, a iesit la fel de grozav
Ingrediente pentru 1 persoana : 1 cana vin alb,  2 lgt rase condimente de la fuks : cardamon seminte, scortisoara bucati, ghimbir bucati, coji de portocale, cuisoare intregi, anason, 1 lgt zahar brun. Punem vinul la fiert cu mirodeniile si cand da in clocot stingem focul si acoperim. Punem zahar și amestecam.

Vin rosu fiert : 1 cana de vin rosu sec, coji proaspete de portocale și lamaie, cateva cuisoare, stea de anason, 1 lgt zahar, bete de scortisoara.

Vin rosu sânge de taur : un ibric mare de vreo 600 ml vin rosu sânge de taur, asta e dulce deci nu mai punem zahar, coaja de la o lămâie, coaja de la o portocala, 2 cuisoare, o bucatica anason stelat, 2 lgt condimente de la fuks pt vin fiert

Niciun comentariu: