Coniac grecesc aromat
Reteta clasica :
1 l de vin rosu,
2-3 cuisoare,
cateva bucatele anason stelat,
1 baton scortisoara,
cateva bucatele mere cu tot cu coaja,
coaja de lamaie,
1 bucata de portocala si coaja de portocala
1-2 lg zahar daca e cazul
Budureasca rosu : ( Cabernet Sauvignon clasic si Feteasca Neagra clasic, feteasxa neagra e mai buna , Merlot nu, budureasca clasic fume nu
Budureasca alb : ( doar fume clasic), Fort Silvan (toate dar cel mai mult cel rose doc crisana 2015),
Pelin Frizante de urlati alb dar rose si mai bun, usor acidulat, nu l confunda cu domeniile dealu mare vezi poza mea de la dorada cu athos
Fort Silvan super : cel rose dar si alb traminer si risling vezi site wfortsilivan.ro
Casa Panciu : frizzante rose si frizzante alb, panciu riserva rose fara adaos de sulfiti, domeniile panciu podgorie domneasca feteasca neagra
Ceptura : Astrum cervi de ceptura feteasca neagra
Budureasca alb : ( doar fume clasic), Fort Silvan (toate dar cel mai mult cel rose doc crisana 2015),
Pelin Frizante de urlati alb dar rose si mai bun, usor acidulat, nu l confunda cu domeniile dealu mare vezi poza mea de la dorada cu athos
Fort Silvan super : cel rose dar si alb traminer si risling vezi site wfortsilivan.ro
Casa Panciu : frizzante rose si frizzante alb, panciu riserva rose fara adaos de sulfiti, domeniile panciu podgorie domneasca feteasca neagra
Ceptura : Astrum cervi de ceptura feteasca neagra
Vin alb fiert : pentru prima oara am încercat sa fierb vin alb, a iesit la fel de grozav
Ingrediente pentru 1 persoana : 1 cana vin alb, 2 lgt rase condimente de la fuks : cardamon seminte, scortisoara bucati, ghimbir bucati, coji de portocale, cuisoare intregi, anason, 1 lgt zahar brun. Punem vinul la fiert cu mirodeniile si cand da in clocot stingem focul si acoperim. Punem zahar și amestecam.
Vin rosu fiert : 1 cana de vin rosu sec, coji proaspete de portocale și lamaie, cateva cuisoare, stea de anason, 1 lgt zahar, bete de scortisoara.
Vin rosu sânge de taur : un ibric mare de vreo 600 ml vin rosu sânge de taur, asta e dulce deci nu mai punem zahar, coaja de la o lămâie, coaja de la o portocala, 2 cuisoare, o bucatica anason stelat, 2 lgt condimente de la fuks pt vin fiert
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu