Pulpe superioare sau intregi
Condimente sare, piper, paprika, vegeta, cimbru
Vin alb sec sau demisec
Cimbru romanesc ramurele
Usturoi zdrobit
Frecam pulpele cu sare, piper, paprika si praf de usturoi, nu folosim ulei, ca sa se omogenizeze umezim palmele cu apa. Punem in tava cateva ramurele de cimbru si mult usturoi zdrobit si peste ele punem pulpele condimentate. Le punem de seara cu vin alb sa le depaseasca putin sau se da a doua zi direct la cuptor fara sa le mai tii la fezandat in vin. Poti pune si apa de 2-3 degete sau nu, ies la fel de bune. Lasam sa se rumeneasca timp in care le ungem cu sos din tava, se tin intre o ora-o ora jumate, eu le-am tinut cam o ora din mom cand incep sa fiarba ca sa nu se usuce prea tare, depinde cat sunt de mari. Lasam sa scada sosul la jumate, ala e cel mai bun la piure.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu