O minunatie de chec, cine ar crede ca malaiul folosit in prajituri da o aroma nemaipomenita
Chec cu malai si nuci
Ingrediente:
125 gr unt la temperatura camerei
125 gr zahar pudra
100 gr faina de malai fina
75 gr faina alba
2 oua la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
¾ plic praf de copt
3 linguri de vin alb demidulce sau dulce
1 vf cutit de sare
70 gr nuci
½ fiola esenta de migdale sau rom
Mod de preparare:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand ouale si galbenusurile amestecand dupa fiecare. La noi nu se gaseste faina de malai fina specifica prajiturilor dar puteti rasni malaiul la rasnita de cafea. Nucile care au fost putin coapte se maruntesc la robot impreuna cu 1 lingura rasa de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Amestecam malaiul cu faina , nucile si parful de copt. Adaugam treptat fainurile peste crema de unt. Punem vinul si esenta. Amestecam compozitia dupa care dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Este un chec deosebit de bun, combinatia de nuci, malai si vinul de tara este nemaipomenita. Consistenta checului este usor umeda si este foarte bun in primele doua zile.
Ingrediente:
125 gr unt la temperatura camerei
125 gr zahar pudra
100 gr faina de malai fina
75 gr faina alba
2 oua la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
¾ plic praf de copt
3 linguri de vin alb demidulce sau dulce
1 vf cutit de sare
70 gr nuci
½ fiola esenta de migdale sau rom
Mod de preparare:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand ouale si galbenusurile amestecand dupa fiecare. La noi nu se gaseste faina de malai fina specifica prajiturilor dar puteti rasni malaiul la rasnita de cafea. Nucile care au fost putin coapte se maruntesc la robot impreuna cu 1 lingura rasa de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Amestecam malaiul cu faina , nucile si parful de copt. Adaugam treptat fainurile peste crema de unt. Punem vinul si esenta. Amestecam compozitia dupa care dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Este un chec deosebit de bun, combinatia de nuci, malai si vinul de tara este nemaipomenita. Consistenta checului este usor umeda si este foarte bun in primele doua zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu