Cea mai buna reteta de musaca, datorita supei carnea si cartofii raman fragede si nu uscate. Folosesc adesea pasta de tomate in tocatura, de exemplu carnea pentru sarmale careia ii da un gust aparte.
Musaca cu ciuperci si carne
Ingrediente:
400 gr carne tocata de porc
600-800 gr cartofi
1 castron supa de carne
Pasta de tomate
Ulei de masline
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
100 gr ciuperci
1 ou mare
Cimbru
100 gr cascaval
1 legatura de patrunjel
Piper
Sare
Pesmet
Unt
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se fierb cu apa si putina sare. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi carnea sis pre final ciupercile in doua transe. Punem condimente, cimbru, piper si cateva linguri de bullion. Cartofii putin raciti se decojesc si se taie felii subtiri. Ungem o forma cu unt, tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi , deasupra jumatate de compozitie, alt rand de cartofi si carne iar ultimul rand de cartofi. La ultimul rand am pus si felii de ciuperci si mai putini cartofi. Batem oul cu cascavalul ras mare iar supa fierbinte o amestecam cu putina pasta de rosii si vegeta. Adaugam peste musaca atat cat s-o acopere si deasupra punem oul si pastrunjel verde tocat. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Este cea mai gustoasa musaca pe care am mancat-o vreodata.
Ingrediente:
400 gr carne tocata de porc
600-800 gr cartofi
1 castron supa de carne
Pasta de tomate
Ulei de masline
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
100 gr ciuperci
1 ou mare
Cimbru
100 gr cascaval
1 legatura de patrunjel
Piper
Sare
Pesmet
Unt
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se fierb cu apa si putina sare. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi carnea sis pre final ciupercile in doua transe. Punem condimente, cimbru, piper si cateva linguri de bullion. Cartofii putin raciti se decojesc si se taie felii subtiri. Ungem o forma cu unt, tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi , deasupra jumatate de compozitie, alt rand de cartofi si carne iar ultimul rand de cartofi. La ultimul rand am pus si felii de ciuperci si mai putini cartofi. Batem oul cu cascavalul ras mare iar supa fierbinte o amestecam cu putina pasta de rosii si vegeta. Adaugam peste musaca atat cat s-o acopere si deasupra punem oul si pastrunjel verde tocat. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Este cea mai gustoasa musaca pe care am mancat-o vreodata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu