Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 august 2011

Omleta

































































Varianta I :

Omleta asortata

Oua de tara
1 ceapa
1 ardei capia
Cateva fire de ceapa verde
Ceva afumatura
Patrunjel
Marar
Telemea veche de oi
Vegeta
Boia
Curry
Piper
Cimbru
Curcuma

Mod de preparare:

Ouale se bat bine, daca doriti sa fie mai pufoasa puteti separa galbenusurile de albus si sa le bateti separat. Caliti ceapa tocata mai marunt, adaugati cateva bucatele de kaizer sau slanina si apoi ardeiul taiat cubulete. Amestecati ouale cu branza rasa fin, verdeata tocata si condimentele. Varsati compozitia peste ceapa sic and s-a rumenit bine o intoarceti pe partea cealalta.















Varianta II :

Simpla sau cu marar

Oua de tara
Telemea de oaie rasa fin
Ulei

Secretul unei omlete pufoase, batem bine ouale pana in ultimul moment cand o turnam in tigaie. Amestecam inainte ouale cu multa telemea. Putem cali inainte putina ceapa, kaizer si ardei capia. Servim cu dalata de rosii cu ulei de masline. O alta varianta : am batut ouale bine, am adaugat marar tocat, frunze de ceapa verde si branzeturi direct din congelator apoi le-am pus peste uleiul incalzit. 








Varianta III :

Minunata

5 oua de tara
1 ardei capia mic
1 ceapa rosie mica
4 rosii cherry
Ulei de masline
Cascaval 50 gr
Telemea vreo 100 gr
Piper

Calim ceapa taiata julienne, adaugam capia julien si apoi rosiile taiate in 4. Adaugam ouale care au fost batute bine si amestecate cu branza si cascaval ras. Nu lasam foarte mult omleta ca e mai buna mai putin facuta, sa fie moale nu uscata. O intoarcem pe cealalta parte si cand e gata o scoatem si mai punem branza si cascaval peste cat e calda.


Niciun comentariu: