Prajitura inteligenta
Toata lumea a facut aceasta prajitura si iata ca i-a venit
randul si la mine in bucatarie, se poate face si cu ciocolata insa varianta
asta cred ca e mai buna. Mie nu mi-a iesit asa uniforma iar rezultatul a fost
un pic ciudat insa surpriza, sotului i-a placut la nebunie
Ingrediente:
8 oua potrivite
225 gr faina
2 linguri de apa
250 gr unt
1 l lapte gras caldut
2 plicuri zahar vanilat
300 gr zahar tos
Esenta de lamaie
Putin suc si coaja de lime
Coaja de lamaie galbena si de
portocala
Mod de preparare:
Topim untul si-l lasam la racit.
Galbenusurile la mixam cu zaharul (300 gr), apa si zaharul vanilat. In aceasta
compozitie adaugi untul si dupa incorporare pui faina in ploaie cernuta o singura data si mixezi tot cu
mixerul. Adaugi apoi laptele treptat si la sfarsit albusurile batute spuma cu
un praf de sare si putina zeama de lamaie. Rezultatul este o compozitie lichida
dar in cuptor se vor allege blatul si crema in timpul coacerii (de unde si denumirea prajiturii). Tapetezi o tava
de 24/28 putin inalta si pui compozitia. Merge sa adaugati si stafide daca va
place. Se da la cuptorul putin incalzit pentru o ora la foc mic spre potrivit,
pote dura si mai mult. Se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca.
Este foarte buna a doua zi rece de la frigider. Lu Cata i-a placut mult
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu