Portii pt 2 ps
3 gramezi de urzici (1 punga de 1 leu)
5-6 catei de usturoi
1 ceapa mica uscata sau verde
Zeama de urzici
Sare
Piper
2 lg faina
Ulei
Hrean
Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-un litru apa clocotita cu putina sare si se lasa pentru cateva clocote timp de 2-3 minute. Se strecoara de zeama si se toaca marunt. Calim niste usturoi zdrobit, adaugam ceapa tocata apoi urzicile. Stingem treptat cu putina apa de la fiertul urzicilor cat sa iasa un piure. Punem sare si piper. Separat desfacem 2 lg de faina cu putina apa de la fiertul urzicilor si punem peste urzici cand acestea sunt fierte si mai lasam putin. Cand e gata stingem focul si punem usturoi trecut prin presa. Servim cu mamaliguta si hrean.
Varianta II foarte buna :
Portii pentru 4 ps
12 gramezi de urzici
4 catei de usturoi
Ulei de masline
Vegeta
2 linguri faina
12 gramezi de urzici
4 catei de usturoi
Ulei de masline
Vegeta
2 linguri faina
Zeama de la urzici
Hrean
Urzicile se spala in
multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane
nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva
clocote. Se strecoara de zeama si se toaca marunt dupa care se amesteca cu
faina. Se calesc 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului dupa care se pun
urzicile si putina zeama de la fiertura cat sa se faca un piure legat. Se
potriveste de sare, se stinge focul dupa care se adauga ceilalti catei de
usturoi presati si hrean dupa gust. Se serveste cu mamaliguta si hrean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu