Faceți căutări pe acest blog

marți, 12 iunie 2012

Tocana bunicii















o minunatie

Tocana bunicii:

1 kg carne de porc de tara cu putina grasime
4 cartofi
2 cepe zdravene
2 morcovi
1 telina mica
2 ardei capia rosii
2 kg rosii de tara
o ramura de cimbru
pasta concentrata de tomate
cativa catei de usturoi
marar
patrunjel
frunze de telina
busuioc
boia
curry
sare
piper
vegeta
300 ml ulei

Sursa : libertatea pentru femei retete/ nr 1/ 2012, o reteta minunata cu mici modificari ici colo

Mod de preparare:

Sosul il pregatim in ceaun, se incinge uleiul si se calesc rosiile taiate potrivit impreuna cu sare, piper, busuioc si  cimbru iar spre sfarsit adaugam curry si boia. Se lasa sa fiarba si sa mai scada si cand sosul a devenit mai gros se da deoparte. Ceaunul se goleste, se spala si se caleste ceapa tocata si usturoiul apoi morcovul ras fin, ardeiul fasii, cartofii cubulete si dupa ce s-au calit bine se adauga carnea. Dupa ce si-a schimbat culoarea se adauga sosul de rosii, condimentele, o parte din verdeturi tocate si spre safrsit daca doriti si pasta de tomate. Se da la cuptor si cand e gata se serveste cu multa verdeata. Eu am facut-o de nenumarate ori ba chiar si cu vita si pui. Secretul este sa nu o gatiti cu apa ci sa-i puneti doar rosii. Reteta am facut-o la 1/2 cantitati.

Niciun comentariu: