Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 iunie 2012

Pilaf cu urzici






















Varianta I super bun :

Ingrediente pentru 4 portii

3 legaturi de urzici (1 punga de 1 leu) 
4-5 catei de usturoi 
1 ceapa alba 
1/2 cescuta de orez
Ulei 
Sare 
Piper 

Minunata, simpla si cu gust, nu are nevoie de alte condimente sau legume, astfel simtim doar gustul urzicilor. Mie imi place sa fie orez mai putin si urzici mai multe, gustul este mai bun. Punem vreo 3 l de apa cu putina sare si cand fierbe punem urzicile curatate si spalate in 3 ape luandu-le cu mana din apa pt a se lasa nisipul la fund. Le oparim cateva minute dupa care le strecuram. Cand s-au racit le tocam. Calim ceapa tocata, adaugam usturoiul zdrobit si tocat apoi urmeaza orezul. Adaugam urzicile tocate si scurse. Punem sare si piper. Adaugam treptat apa de la fiertul urzicilor pana fierbe orezul. Eu am lasat si cu putina zeama ca-mi place mai apos sa inting in el. Grozav de buna, servim asa sau cu hrean. Zeama ramasa se bea.

Varianta II grozava :

7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare)
1 cana de orez
2 cepe
catei de usturoi
curry
boia
3 cani zeama de urzici
ulei de masline
sunculita facultativ

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul zdrobit, se adauga orezul si apoi urzicile tocate. Punem si condimente si adaugam zeama de la urzicile fierte. Lasam sa se umfle orezul si putem da la cuptor sa scada. Este bun atat cald cat si rece

Varianta III : minunata

O gramada de urzici
O cescuta de orez
4-5 cescute de apa de la fiertul urzicilor
Doua cepe albe
5 catei de usturoi
Morcov, albitura, telina
Ulei de masine
Sare, vegeta

Punem la fiert vreo 3-4 l de apa cu sare. Adaugam o ceapa intreaba, putin morcov si albitura. Scoatem legumele dupa ce au fiert si punem urzicile curatate. Le lasam sa fiarba vreo 15 min si le strecuram. Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa tocata apoi orezul. Punem putin morcov si albitura rasa fin. Dupa ce s-au calit adaugam urzicile si mai lasam cateva minute. Amestecam tot timpul sa nu se prinda. Punem 4-5 masuri de zeama de la urzici si sare. Daca mai trebuie zeama mai adaugam. Orezul se va mai umfla dupa ce inchidem focul asa ca puteti sa-l faceti mai apos. De data asta am pus legume pentru gust. La fel de bine se mai poate pune la sfarsit 1-2 lg de bulion sau sa le faceti simple, doar din orez, ceapa si urzici.

Niciun comentariu: