Mare succes a avut prajiturica, am facut-o la pomana bunicului iar parintelui i-ar fi parut rau sa fi plecat fara sa fi incercat aceasta minunata prajitura
Sursa: pusikmea, www.bucataras.ro
Ingrediente:
Aluat:
3 oua13 linguri de zahar
13 linguri de ulei
13 linguri de lapte
16 linguri de faina
Coaja de portocale
Coaja de lamaie
1 praf de copt
esente daca doriti
Umplutura:
1 kg de mere (5-6 bucati)insemnanad 1.5 kg necuratate6 linguri de zahar
100 grame unt
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Putem inlocui uleiul cu aceeasi cantitate in ml de unt topit. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza
volumul apoi adugam zaharul si mixam dupa care urmeaza uleiul cate putin si
omogenizam. Faina se amesteca cu praful de copt si le adaugam la oua alternand
cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Merele
curatate se dau prin razatoare, adaugi untul, scortisoara si punem pe foc
sa scada zeama. Tapetam o tava, punem ½ din compozitia de aluat, dam 10-12
minute la cuptor dupa care punem merele, cealalta jumatate de aluat peste,
nivelam cu lingura si dam iar 30 de minute la foc mic. Prajitura se taie rece
si se pudreaza cu zahar. Cel mai bine impartim comozitia in doua castroane de aceeasi dimensiune pentru a iesi blatul in mod egal.
Un comentariu:
Ma servesc si eu cu o bucatica ca de mult nu am mai mancat o prajitura cu mere.
Arata foarte bine !
O zi frumoasa !
Trimiteți un comentariu