Nu recomand aceasta prajitura, nu se compara cu prajiturile noastre cu nuca si ciocolata
Parjitura Harisa cu specific oriental
Ingrediente:
Blat:
500 gr gris
1 lingura cocos
150 gr unt
2 oua
1 cana de zahar
1 lingurita coaja de portocale
coaja rasa de la 2 lamai
800 gr iaurt gras
2 plicuri praf de copt
3 plicuri zahar vanilat
Sirop:
1 cana zahar
1 cana de apa
zeama de la 2 lamai
Mod de preparare:
Se mixeaza galbenusurile cu untul topit si racit, zaharul vanilat, coaja de portocale si lamaie, se adauga apoi grisul si iaurtul treptat amestecand. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma. Se varsa continutul in tava tapetata si se da la cuptor pentru 60 de minute la foc mic. Se verifica la mijloc sa fie aproape gata, se toarna siropul si se mai da la cuptor 10 minute. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca . Prajitura se tine cateva ore la rece inainte de a fi servita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu