Tort cu crema de cafea
Sursa : libertatea pentru femei, retete 8/2011
Ingrediente blat:
200 gr unt
6 oua
6 linguri nuca putin coapta macinata
200 g zahar pudra
125 g faina
Un praf de sare
2 linguri de cappuccino
6 oua
6 linguri nuca putin coapta macinata
200 g zahar pudra
125 g faina
Un praf de sare
2 linguri de cappuccino
Crema:
2 plicuri cappuccino (cafea instant)
200 g mascarpone
250 g frisca
1 lingura esenta de cafea
2 lingurite din siropul facut pentru décor
4 albusuri
200 g zahar
100 g boabe cafea
Sirop:
200 ml apa
5 linguri cafea
6 linguri de zahar
Coaja de la o lamaie
Esenta de cafea
5 linguri cafea
6 linguri de zahar
Coaja de la o lamaie
Esenta de cafea
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei
se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca
macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140 150 de grade. Siropul se
prepara din cafea zahar apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la
jumatate. Pentru crema se bat spuma albusele la temperature camerei cu zeama de
lamaie , se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se
adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece. Se taie blatul
in doua, se insiropeaza, se pune crme al amijloc si se imbraca cu restul. Se
decoreaza dupa plac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu