Un chec deosebit care are consistenta cremoasa, ca si cum ar fi cu branza
Chec din albusuri
12 albusuri
1 vf lingurita de sare
140 gr faina 000
120 gr zahar
Alte 120 gr zahar
1 esenta vanilie fiola
½ esenta migdale fiola
Zeama de lamaie
Faina cu 120 gr zahar se amesteca
separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de
lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece.
Cand albusurile s-au facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin . Se
cerne amestecaul de faina cu zahar de doua ori si apoi se pune peste albusuri
si se incorporeaza usor de jos in sus. Se ia o forma detasabila cu tub la
mijloc si nu se unge tava deloc, ca sa creasca. Se pune imediat la cuptorul neaincalzit.
Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana devine usor
aurie, eu am uitat sa micsorez focul si am ars-o deasupra pentru ca mi-a fost
teama sa mai deschid usa cuptorului pana n-a fost gata insa a iesit. Se tine
vreo 30-35 minute. Se pregateste dinainte o sticla sau borcan care sa mearga la
forma, vezi poza, se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate forma
si se intoarce cu fundul in sus lasand-o sa se sprijine de borcan. Tubul din
mijloc trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei. Se lasa pana la racirea complete,
nu va grabiti. In acest fel ramane extra pufos si cu o consistenta de crema altfel se lasa
blatul. Rece se scoate cu ajutorul unui cutit pus intre blat si vas, eu am
facut-o in cea de silicon. Este o
nebunie si m-au intrebat toti daca am pus branza in ea dar de fapt erau doar
albusuri
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu