A iesit o nebunie
Gem asortat
2 kg si ½ fructe (600 gr caise, 400 gr mere acre, 1.200 gr
piersici, 300 gr prune)
800 gr zahar (330 gr/kg de fructe)
Zeama de la 1 lamaie
Vanilie
Cuisoare 2 buc
Ghimbir confiat, praf sau proaspat, 2 bucatele
Un praf de scortisoara
Un praf de cardamon
cativa stropi de cognac
cativa stropi de cognac
Se aseaza fructele spalate si
taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la
rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la
inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga
lamaia care este un bun conservant. Mie imi plac gemurile mai acrisoare si in
afara de lamaie oricum nu folosesc nimic altceva la conserve. Se tine pe foc pana se ajunge la consistent dorita,
mai legat sau nu. Cuisoarele se scot la final. Se pune in borcane sterilizate si uscate. Se tin la cald pana
a doua zi.
RETETA PROPRIE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu