Ciorba de fasole verde
1 borcan mare de fasole verde conservata sau ½ kg proaspata
1 ceapa mare
1 ardei capia
2 morcovi
1 pastarnac
1 legatura marar
1 legatura marar
1 patrunjel
1 telina mica
1 dovlecel optional
½ kg rosii
Pasta de tomate
Bors
Verdeata (leustean, marar, patrunjel0
1 lingurita boia dulce
1 lingurita curry
Vegeta
Ceapa taiata cubulete se caleste
in putin ulei cald, se adauga ardeiul capia cubulete si apoi morcovul ras fin
dupa care urmeaza radacinoasele rase prin razatoarea mare sau cubulete dupa
preferinta. Se adauga apa fiarta si dovleceii taiati cubulete. Dupa ce au fiert
legumele se adauga pulpa de rosii, fasolea care este aparoape fiarta si
verdeturile. Se potriveste de condimente, se adauga verdeata tocata si se
acopera. Se serveste atat rece cat si calda cu smantana sau iaurt acru.
Varianta cu fasole verde cruda
500 gr fasole, cateva rosii, 1 morcov, albitura, capia rosu si verde, p ceapa, vegeta, leustean, patrunjel, marar, frunze de telina,mirodenii
Se pune fasolea sa fiarba de la inceput impreuna cu radacinoasele tocate. Faolea verde si mazarea se fierb in apa clocotita cu putina sare, zahar si bicarbonat pentru a-si pastra culoarea si a fierbe mai repede. Dupa ce au fiert pe jumate se adauga si restul legumelor impreuna cu putina verdeata. Cand au fiert legumele punem rosiile taiate, mirodenii si pasta de bulion. Mai lasam putin sa fierba si rosiile dupa care punem restul de verdeata si punem capac. Este foarte buna rece si recomandata pentru dieta. La varianta de post nu mai folosim lactate.
Varianta cu fasole verde cruda
500 gr fasole, cateva rosii, 1 morcov, albitura, capia rosu si verde, p ceapa, vegeta, leustean, patrunjel, marar, frunze de telina,mirodenii
Se pune fasolea sa fiarba de la inceput impreuna cu radacinoasele tocate. Faolea verde si mazarea se fierb in apa clocotita cu putina sare, zahar si bicarbonat pentru a-si pastra culoarea si a fierbe mai repede. Dupa ce au fiert pe jumate se adauga si restul legumelor impreuna cu putina verdeata. Cand au fiert legumele punem rosiile taiate, mirodenii si pasta de bulion. Mai lasam putin sa fierba si rosiile dupa care punem restul de verdeata si punem capac. Este foarte buna rece si recomandata pentru dieta. La varianta de post nu mai folosim lactate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu