Lintea neagra fierbe mai greu ca cea rosie
250 gr linte neagra sau verde
½ kg carne de porc cu putina grasime, pui sau vita
2 cubulete slanina afumata
1 legatura patrunjel
1 morcov mic
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 capia
1 kg rosii
Condimente: 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita curry, ½ lingurita
curcuma, piper, vegeta, sare
Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama
cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam
carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva minute la calit apoi
adaugam apa fierbinte cat sa acopere lintea. Fata de lintea rosie acest tip de
linte fierbe mai greu asa ca o puteti pune la inmuiat lintea in apa fierbinte
cu cateva ore inainte de pregatire. Se acopera cu capac si dupa ce a fiert
lintea adaugam rosiile pasate, condimentele si o parte din patrunjelul tocat.
Potrivim de sare, inchidem focul, mai punem patrunjel si acoperim. Daca o faceti fara carnita puneti mai multe legume si verdeata, vom avea o mancarica gustoasa de post.
Un comentariu:
Arata foarte bine si delicios!
Trimiteți un comentariu