Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 octombrie 2013

Prajitura de mere cu blat de gris

























Desi arata nu tocmai placut este un desert deosebit de bun , nemaipomenit, chiar daca la prima vedere pare simplut

1,5 kg de mere
in functie de tava- 200-250 g unt (margarina pentru cea de post)
1 cana de gris
1 cana de faina
1 cana de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1 plic de praf de copt
100-150 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust)
scortisoara

Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb). Se face un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si praful de copt. Merele se impart in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 (atentie ca jumatate nu va fi o cana si 1/2 pentru ca faina amestecandu-se cu grisul si zaharul nu mai este asa afanata), iar untul se imparte in 3. Se pune 1/3 din untul taiat cubulete intr-o tava (eu am facut in tava de jena cu dimensiunile de 28 x 28) apoi se toarna jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina (aprox o cana cu varf, sau o cana si 2-3 linguri) apoi se pun jumatate din mere, apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din untul taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de unt. Untul se distribuie peste tot in tava fara a se unge cu el tava. Deasupra se presara nuca pisata (jumate bucatele mici si cealalta parte macinata) din belsug. Puteti apasa putin peste nuca sa intre in aluat si sa nu se rumeneasca prea tare. Se da la cuptor la foc mediu cca 45-50 de minute.Se lasa sa se raceasca si se taie.

Niciun comentariu: