O supa ușoară, gustoasa si sanatoasa
1 conopida mare
2 dovlocei
1 cartof
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
1 pastarnac
1 telina
frunze de telina
ulei de masline
patrunjel
Zeama de lamaie
1-2 galbenusuri
Smantana
condimente
un praf de nucsoara
Calim ceapa dupa care adaugam morcovul ras si apoi celelalte legume taiate potrivit. Conopida o desfacem buchetele si o lasam in apa cu sare si otet. O spalam si o adaugam in oala. Cand sunt fierte legumele le strecuram, oprim cateva buchetele pentru decor, restul le pasam si le adaugam inapoi in zeama ramasa atat cat sa iasa nici prea groasa dar nici apa chioara. Eu pun mai multe legume pt gust si nu le blenduiesc pe toate. Taiem cubulete o paine mai veche, o stropim cu unt topim și ulei de masline si o dam putin la cuptor. Servim cu patrunjel, crutoane si conopida oprita. O alta varianta ar mai fi sa pasati trei sferturi din legume si restul lasate intregi. Mai buna iese supita dreasa cu 2-3 linguri de zeama de lamaie amestecata cu 100 ml smantana, si un galbenus de ou. Se pun cateva linguri de supa peste amestec ca sa nu se taie dupa care se adauga in oala și nu se mai lasa decât 1-2 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu