Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 august 2013

Steak cu orez si sofran



























cateva steakuri de vita
1 cescuta de orez cu bob lung
3 cescute de vin alb sec
curry
sofran 1/2 pachet
patrunjel alb si verde
vegeta 
unt
ulei de masline
cimbru
busuioc
1 catel usturoi zdrobit cu lama unui cutit

Sofranul se dizolva in putin vin fierbinte dupa care se strecoara de firicelele acelea rosii. Calim usturoiul in unt si ulei de masline, adaugam orezul la calit si la sfarsit albitura rasa si 1 lgt curry. Adaugam vinul cald, sofranul si lasam acoperit sa se evapore vinul. Potrivim de sare si verificam orezul sa fie al dente. Carnea putin crestata o condimentam cu boia, curry, cimbru, busuioc, ulei de masline si lasam acoperita la rece. Calim carnea in unt si ulei de masline cateva minute pe ambele parti dupa care le asezam intr-o tava, acoperim cu sosul ramas, punem putina sare, acoperim cu folie si dam la cuptor 10 min dupa care o descoperim pentru inca 15-20.

Reteta proprie. Imi place sa fac tot felul de conbinatii mai ales la orezul gatit impreuna cu sofranul sau curry, ce putea merge mai bine decat o aroma de vin sec.

Niciun comentariu: