Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 august 2013

Penne cu vinete

















N-au fost rele deloc

2 vinete mai mici
300 gr penne
1 capatana mica de usturoi
1/2 kg de rosii coapte
1 cutie conserva de rosii
cateva linguri pasta concentrata de tomate
2-3 linguri telemea rasa de oaie
ulei de masline
busuioc proaspat
vegeta
1 lgt curry
1 lgt boia dulce
1 vf cutit curcuma
1 vf cutit boia iute
cateva linguri de parmezano reggiano
branza speciala pentru paste
cascaval

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii adanci. La un interval de timp se inclina farfuriile pentru a se scurge zeama. Calim vinetele in ulei de masline, le scoatem intr-un castron si le acoperim pentru 20 de minute. Zdrobim o parte din usturoi la mojar impreuna cu busuioc si cealalta jumatate cu lama unui cutit. Rosiile oparite le decojim si le mixam. O parte din usturoi o calim in uleiul ramas de la vinete si adaugam rosiile pasate impreuna cu cele din conserva, busuioc, cimbru, boia, curry. Lasam sa scada si se ingroasa putin, potrivim de sare. Pastele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute sa fie al dente. Cand sunt gata le scoatem in sita. Asezam intr-o tava pastele cu vinete si busuioc, deasupra branza , sos de rosii, iar paste, branza si sos. Se pune cascaval ras deasupra. Se mai poate alege o varianta de a amesteca toate ingredientele inainte si a le pune in tava. Se dau 15-20 minute la cuptor.




Niciun comentariu: