1 kg branza de vaci grasa
500 gr mascarpone sau smantana foarte grasa
300 gr zahar pudra
8 oua separate
4 lg gris
100 gr stafide
coaja de citrice
esenta rom
coniac
sofran pentru culoare
o fiola de vanilie
Stafidele se hidrateaza in coniac si rom. Sofranul se desface in putina apa calda sau esenta dupa care se strecoara de firicele. Branza si mascarpone la aceeasi temperatura se amesteca impreuna. Galbenusurile se mixeaza cu esentele, coaja de citrice, vanilia fiola si sofranul dizolvat si strecurat. Albusurile la temperatura camerei se bat spuma cu putina zeama de lamaie apoi adaugi treptat zaharul pudra. Se adauga restul ingredientelor in branza, se amesteca si se pune in tava tapetata cu unt si gris. Siropul de la stafide se pune la branza si stafidele deasupra compozitiei. Spre sfarsitul coacerii ungem pasca cu ou si sofran.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu