1 kg ardei iute
1 l otet de 9 grade
8 lgt rase de zahar alb sau brun
4 lgt rase de sare pentru muraturi
4 lgt bobite de mustar
piper boabe
foi de dafin
Se aleg ardeii, se spala si se aseaza in borcane de 400 gr. Se pune in fiecare borcan : otet rece, nefiert direct din sticla pana la jumatatea borcanului, 1/2 lgt boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se completeaza restul borcanului de jumatate cu apa si se capacesc. Daca aveti cald in casa le sterilizati un pic. Eu am pus borcanele intr-o oala adanca si am adaugat apa pana la gura borcanelor. Se lasa la foc mic pana se incing capacele, se lasa un pis si se stinge focul.
Varianta II : nemaipomeniti, acesti ardei sunt iuti dar se pot manca, hreanul i-a pastrat foarte tari
La un borcan am adaugat o bucatica de hrean pe fundul borcanului, morcov ras fin, ardeii, cateva felii de mere pentru gust, cateva boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, otet pana la jumatatea borcanului si restul apa, fara piper si foi de dafin.
Varianta II : nemaipomeniti, acesti ardei sunt iuti dar se pot manca, hreanul i-a pastrat foarte tari
La un borcan am adaugat o bucatica de hrean pe fundul borcanului, morcov ras fin, ardeii, cateva felii de mere pentru gust, cateva boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, otet pana la jumatatea borcanului si restul apa, fara piper si foi de dafin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu