Foarte buni, aromati si acrisori, ceapa si morcovul sunt la fel de bune
ardei romanesti si bulgaresti,
boabe de piper mozaic, rosu, alb, verde si negru
boabe de mustar
otet de vin alb de 9 grade
sare grunjoasa 1/2 lingurita la 1 borcan de 800 ml
ceapa alba si rosie
o bucatica de hrean
morcovi
Ardeii si legumele spalate se pun pe servet si se usuca foarte bine, nu trebuie sa ramana strop de apa. Taiem ceapa rondele sau solzisori si legumele in diferite forme. Legumele sunt bune sa mai taie din iuteala dar au rolul de a da si gust. Punem pe fundul borcanelor putin hrean, boabe de piper si mustar dupa ochi. Aranjam ardeii si legumele in borcane in asa fel incat sa se vada frumos. Deasupra lor mai punem putin hrean, mai adaugam niste piper, mustar boabe si 1/2 lgt sare la un borcan mare. Otetul se pune pe foc si cand da in clocot se mai lasa 10 minute. Turnam clocotit peste ardei, punem capacele si dam la loc cald pana a doua zi. Puteti intoarce borcanele de cateva ori ca sa dizolvati sarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu