2 lamai
200 gr ghimbir proaspat
miere
Spalam lamaile intr-o solutie de apa cu bicarbonat de sodiu. Curatam ghimbirul si-l decojim. Taiem lamaia felii cu tot cu coaja iar o parte din ghimbir o dam prin razatoarea mica si restul o taiem cubulete. Asezam in borcane sterilizate cate un rand de ghimbir, lamaie si miere pana se umple borcanul. Se consuma dupa trei zile si se tine la rece pana la terminare. Este bun pentru imunitate dar si pentru raceala. Siropul rezultat se foloseste la ceaiuri sau se ia cate o lingurita pe stomacul gol.
Ceai de ghimbir :
1 bulb de 5 cm se rade prin razatoarea fina. Punem 1 l apa la fiert . Cand fierbe apa punem ghimbirul si mai fierbi 1 min dupa care acoperi, stingi focul si lasi 30 min. Apoi strecori si bei 3 cani / zi cu inghitituri mici.
De baut oricand si oricat, chiar si 6 luni, ft bun iarna, pt greata, slabire, imunitate, diabet, dureri, are vitamine, pt crize de bila si de rinichi. Nu consuma seara, da energie. Cea mai buna e radacina. Ceaiul servim cu lamaie
Ceai de ghimbir :
1 bulb de 5 cm se rade prin razatoarea fina. Punem 1 l apa la fiert . Cand fierbe apa punem ghimbirul si mai fierbi 1 min dupa care acoperi, stingi focul si lasi 30 min. Apoi strecori si bei 3 cani / zi cu inghitituri mici.
De baut oricand si oricat, chiar si 6 luni, ft bun iarna, pt greata, slabire, imunitate, diabet, dureri, are vitamine, pt crize de bila si de rinichi. Nu consuma seara, da energie. Cea mai buna e radacina. Ceaiul servim cu lamaie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu