Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 octombrie 2019

Gem de prune si mere cu nuca si mirodenii




















































Minunat, parfumat si gustos, putem adauga si scortisoara
1 kg prune bine coapte
500 gr mere 
150-200 gr zahar
4 lg coniac metaxa
3 maini nuca rumenita
Cateva fasii coaja lamaie si portocala
1/2 lgt nucsoara 
2 Cuisoare
1 stea a anason
Zeama de la 1/2 lamaie

Scoatem cotorul si semintele de la mere si le taiem cubulete. Desfacem prunele in jumatati si scoatem samburii. Asezam in cratita un rand de fructe, o parte din zahar, zeama de lamaie si 3 lg de coniac si tot asa pana terminam fructele si zaharul. Dam la rece pana a doua zi timp in care putem amesteca in fructe. Zeama de lamaie trebuie pusa dinainte sa stea cu fructele, ajuta la mentinerea culorii frumoase a gemului. A doua zi scoatem dinainte sa gatim caxsa ajunga la temperatura camerei. Punem mirodeniile si coaja de citrice fara partea alba. Nuca se marunteste putin. Zahar folosim cat vrem, in functie de fructe, cat de dulci sunt si in functie de cat se leaga gemul. Punem la fiert 40-60 min maxim timp in care amestecam mereu sa nu se prinda. Spre sfarsit punem si nuca. Cand e gata punem a 4-a lingura de coniac si stingem focul, amestecam. Daca reusiti scoateti cuisoarele, coaja de citrice si anasonul.






Niciun comentariu: