Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 octombrie 2019

Spaghete cu fructe de mare proaspete



































































Cea mai buna reteta de paste cu fructe de mare

Varianta I clasica, grozava :

Portii pt 2 persoane

100 gr spaghete barilla nr 5
200 gr midii proaspete cu carcasa
150 calamari proaspeti
100 gr creveti proaspeti
1 ceapa rosie
1 ceapa alba   
Cativa catei de usturoi
Cateva felii ardei iute
1 pahar vin alb sau rosu
2 lg pasta de rosii
Ulei de masline
70 gr rosii cherry sau 1 cutie rosii tocate
Oregano, patrunjel, busuioc proaspat
1 l apa si 1 lgt sare pt paste

Punem la fiert 1 l de apa cu ceva mirodenii, oregano, coriandru, busuioc. Cand fierbe punem 1 lgt sare si pastele. Se fierb vreo 8-9 min al dente si cand sunt gata inchidem focul si acoperim. Calim usturoiul zdrobit impreuna cu ceapa tocata si putin patrunjel. Punem fructele de mare si le calim bine cateva minute. Scoicile nedeschise se arunca. Adaugam sare si piper proaspat rasnite. Urmeaza rosiile cherry si mai lasam cateva minute. Dam focul la maxim si stingem cu vin. Cand nu mai miroase a vin s-a evaporat si sunt gata. Acum putem sa punem suc de rosii sau bulion si verdeata. Mai lasam cateva minute. Amestecam bine de jos in sus  si mai lasam 3 minute. Daca mai este nevoie de lichid, sos, mai adaugam apa de la fiertul pastelor ca sa lege sosul. Acoperim pt 5 min. Sosul pentru paste e bine sa fie mai mult, pastele o sa absoarba foarte mult.


Varianta II adaptata, la fel de grozava :

Portii pentru 4 persoane

200 gr paste barilla
500 gr fructe de mare congelate
3 rosii proaspete sau o conserva de rosii
2-3 linguri pasta concentrata de rosii
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
Cativa catei de usturoi
1 pahar vin alb sau rosu sec
Patrunjel, oregano, busuioc
Ulei de masline
Sare
Piper
Mozzarela rasa

Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa tocata si putin patrunjel. Cand se schimba culoarea la ceapa adaugam fructele de mare decongelate si scurse, am folosit 2 cutii de la lidl. Le calim si punem sare si piper rasnite. Urmeaza rosiile tocate, eu am avut o farfurie adanca cu vf. Lasam cateva minute, dam focul la maxim si stingem cu vin. Cand nu mai miroase a vin s-a evaporat, acum punem pasta de rosii si verdeata. Separat punem 2 l de apa la fiert cu putin oregano, patrunjel si coriandru, atentie, coriandru ramane printre paste si se simte la mancat. Cand fierbe apa punem 2 lgt rase de sare, amestecam si punem pastele, lasam vreo 9 min, al dente, acoperim sa stea calde. Scurgem pastele si le punem in sosul de rosii. Le mai tinem pe foc ceva timp sa-si ia gustul. Acoperim si lasam sa intre sosul in ele. De preferat sa fie sos mai mult, pastele vor absorbi zeama. Servim cu mazzarela sau branza rasa si un pahar de vin alb.








Niciun comentariu: