Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 noiembrie 2019

Castraveti bulgaresti



































Potriviti, s-au murat dar parca n-au fost suficienti de acri si sarati insa trebuie respectate cantitatile intocmai, 4 borcane la 2 kg de castraveti cu ingredientele de rigoare

Ingrediente pt 4 borcane de 800 gr

2 kg castraveti
1 capatana de usturoi
2 cepe
4 lgt zahar
4 lgt cu sare
16 lg cu otet
3 foi de dafin
1 legatura marar uscat
Boabe piper
Boabe mustar

Punem in borcane rondele de ceapa, foi de dafin, boabe de piper si mustar si 2-3 catei de usturoi. Punem castravetii intepati. Adaugam in fiecare borcan cate o lingurita cu zahar o lingurita cu sare si 4 linguri cu otet. Completezi cu apa rece. Inchide borcanele ermetic si fierbe borcanele la bain marie pt 15-30 min de cand incepe sa fiarba. Lasa le la cald pana a doua zi.

Sterilizarea la bain marie : asezam o carpa pe fundul unei oale mari si inalte, asezam borcanele umplute si cu capacele puse. Punem apa rece de la chiuveta pana la 3/4 din inaltimea lor nu pana la buza borcanelor sau peste capac. Deasupra borcanelor se pune o alta carpa umezita si stoarsa. Se strang carpele si se baga printre barcane sa nu se atinga intre ele. Se pune oala pe foc mic-mediu. Sterilizarea se calculeaza din momentul inceperii fierberii, se va intampla peste 40-50 min, din acel moment calculam timpul de fierbere pt fiecare reteta in marte, intre 30-60 min, aici avem nevoie de 15 min din mom inceperii fierberii. Atentie, nu stati prin preajma sa nu explodeze vreun borcan. Cand e gata stingem focul, punem o patura peste si lasam borcanele pana la racire.

Reteta socru

Niciun comentariu: