Shaksuka sau oua in sos de rosii
4 oua de tara
5 rosii medii
1 ceapa rosie
4 catei de usturoi
1 capia rosu
1 lgt zahar
1 lgt boia dulce
1 lgt chimen macinat
1/2 lgt seminte de chimen
1/2 lgt curcuma
1/2 lgt curry
Patrunjel
Sare
Piper
Fiecare ou se sparge si se pune in cate un bol fiecare. Calim usturoiul zdrobit, punem ceapa tocata. Urmeaza ardeiul tocat si apoi rosiile tocate. Punem sare, piper si condimente. Lasam sa fiarba vreo 15-20 minute timp in care amestecam mereu. Apoi facem cate un gol pentru fiecare ou si punem ouale cu ajutorul polonicului fara sa le spargem. Punem capac si mai lasam fix 5 minute ca sa ramana galbenusul putin facut. Punem cascaval sau branza rasa si patrunjel, eu am pus busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu